logo
Meniu

No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.

 

 

                           

       

ROMANIAN  BRIDGE  CLUB

REGULAMENT

                                                                                                        SUCCES  TUTUROR ! Smile

 

 

 

 
1. Regulamentul " Bridge Base Online " se va aplica in totalitate si in cadrul turneului nostru. Faptul ca ne putem imbunatati jocul de bridge si nu numai, pe acest site , ar trebui privit ca un privilegiu nu ca un drept.
 
2. Este interzisa orice fel de discriminare bazata pe rasa, sex, origine etnica, religie, opinii politice sau filozofice, sau pe alte criterii, principii derivate din Declaratia Universala a Drepturilor Omului.
 
3. Prin fairplay intelegem prietenie, respect pentru adversari precum si corectitudinea in timpul desfasurarii competitiei, eliminarea presiunilor psihologice, a violentelor verbale.
  
4. Turneul se desfasoara in sistem elvetian, 7 runde de cate 2 done, timpul de joc alocat unei done este de 7 min. Vinerea si sambata turneul se desfasoara in sistem elvetian, 7 runde de cate 3 done. Directorul de concurs este cel care supreavegheaza buna desfasurare a competitiei.
  
5. Jucatorii care  adreseaza injurii partenerului , adversarilor sau directorului de turneu vor fi sanctionati , putandu-se ajunge chiar la excluderea din club.
 
6. La inceputul fiecarei runde este indicat sa va salutati adversarii ,  obligatoriu  insa este sa anuntati sistemul de joc si semnalizarile.  In cazul in care acest anunt nu se face, opriti jocul si chemati directorul de turneu (arbitru` asa cum il denumim noi).
 
7. Alertati toate licitatiile artificiale , explicatiile referitoare la licitatie va rugam sa le furnizati numai in “ alert box ” daca acestea va sunt solicitate. Nerespectarea acestora poate duce la ajustarea donei.
 
8. Sunt acceptate toate sistemele de joc, cu exceptia blufurilor ( licitatiile psyche ), in pozitia 1 sau 2.
 
9. Daca se constata o neconcordanta intre explicatia dumneavoastra si dona respectiva, lipsa alertarii licitatiei in cazul in care aceasta se impune, sau orice alta explicatie eronata, care poate conduce la vicierea rezultatului si inducerea in eroare a adversarilor, directorul de turneu este cel care va decide si aplica sanctiunea respectiva.
 
10. Tratati partenerul, adversarii si directorul de concurs cu respect. Nu faceti comentarii nepoliticoase  despre licitatia sau jocul partenerului sau adversarului.
 
11. Daca chemati directorul de turneu la masa va rugam explicati motivul pentru care o faceti. Chemarile care nu contin un motiv vor fi ignorate. Deasemenea raspundeti intrebarilor directorului de turneu, deorece acesta nu poate lua o decizie decat in cunostinta de cauza.
 
12. Intotdeauna vom da posibilitatea jucatorilor deconectati de a se reconecta . Perioada de asteptare este 1 min.
 
13. Jucatorii deconectati care au lipsit o perioada mai lunga de timp nu se pot reintoarce la locul lor decat cu acordul rezervei. In cazul in care aveti acordul acesteia chemati directorul turneului si comunicatii decizia, acesta urmand sa faca inlocuirea necesara.
 
14. Nu este recomandata parasirea turneului in urma unor greseli sau unor neintelegeri cu partenerul. Repetarea acestui comportament duce la sanctionarea respectivului jucator si poate merge chiar pana la excluderea din club.
 
15. Pe parcursul desfasurarii licitatiei si a jocului de levata va rugam incercati pe cat posibil sa nu purtati o conversatie.  Daca ea totusi are loc, nu trebuie sa cuprinda comentarii referitoare la dona care se joaca in acel moment.
 
16. Donele nefinalizate in timpul alocat, vor fi ajustate de directorul turneului doar in masura in care acest lucru este posibil.
 
17. Turneul se desfasoara cu " UNDO " , acesta fiind optional.
 
18. Inscrierea dumneavoastra ca membri in acest club presupune ca ati luat la cunostinta de existenta acestui regulament si prin urmare l-ati si acceptat. 
 
19. Licitarea si realizarea unui contract de 7 NT, aduce perechii respective un bonus de 5p.
 
20. Se va stabili un clasament pe baza punctelor acumulate de fiecare jucator pe parcursul concursurilor.  Numai membri vor fi punctati.  Primele 10 locuri vor beneficia de puncte si anume:
 
Loc 1 Loc 2 Loc 3 Loc 4 Loc 5 Loc 6 Loc 7 Loc 8 Loc 9 Loc 10
12 pct. 10  pct. 8  pct. 7  pct. 6  pct. 5  pct. 4  pct. 3  pct. 2  pct. 1  pct.
 
Premiul fairplay ( lunar ) - 6 puncte. Acesta se acorda in urma recomandarilor facute de directorii turneului si jucatori. 
 
 

Va multumim, si va dorim ca timpul petrecut alaturi de noi sa fie cat mai placut.

ro eng
Login

Cauta

Membrii Forum

Sarbatoritii Zilei